PORTRET IN OPDRACHT

In mijn "vrije werk" kies ik een willekeurig model en schilder deze in mijn kenmerkende stijl waarbij ik varieer met ondergrond en kleur. Zo kan het zijn dat ik de ene keer met “strepen” werk en de andere keer met “patronen". Sfeer en uitstraling zijn daarbij altijd belangrijk. Heeft u een speciale wens voor een schilderij op maat, dan wil ik graag kijken of ik dit in overleg kan realiseren.

 

Een portret in opdracht:

Het is ook mogelijk om uzelf of een geliefd persoon te laten portretteren door mij. Natuurlijk wil ik mijn artistieke vrijheid en eigen stijl hierbij toepassen. We kunnen wel overleggen waar uw voorkeur naar uitgaat voor bijvoorbeeld kleurstelling en stijl elementen. Mocht u een portretschilderij als cadeau willen geven aan iemand dan maak ik gratis een persoonlijke "tegoedbon" om dit als verrassing te overhandigen.

 

Werkwijze:

Een portret in opdracht werk ik bij voorkeur uit vanaf een goede foto. Het helpt wel als ik de persoon ook live heb gezien, maar dat is niet perse noodzakelijk.

Mocht de aangeleverde foto niet aan mijn eisen voldoen, dan maak ik zelf foto’s van de persoon. In een gesprek of via mail kunnen we samen een beeld “schetsen” van de persoonlijkheid en belangrijke elementen in zijn/haar leven. Hierbij is het ook mogelijk om persoonlijke materialen of afbeeldingen in het schilderij te verwerken. In het eindresultaat zal de persoon altijd herkenbaar zijn, door mijn expressieve manier van schilderen zullen er ook vele verrassende elementen inzitten. 

 

Materiaal:

Ik werk met acryl, zand, goudfolie, metallic lak, kranten/foto knipsel op canvas doek wat op een stevig aluminium frame is bespannen. De zijkanten zijn beschilderd zodat een lijst niet nodig is.

 

Prijs:

De prijs is uiteraard afhankelijk van het formaat. Mijn schildertechniek leent zich heel goed voor grote formaten.

Ik werk bij voorkeur in formaten. 

 Mail gerust een vraag voor een portret op maat

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.